Sektioner‎ > ‎Nora‎ > ‎

Arbete med lederna

Säsong 15/16:

Söndag 160214,Alla Hjärtans Dag:

Vi hade 60 säckar ved som skulle upp till våra toppstugor. Vid 10-tiden samlades en handfull skotrar hos Börje och Gittan, som hade fått ett lass med 30 vedsäckar. De tog vi med upp till Lidenipan. Avslutade trippen med kaffe och korvgrillning.

På eftermiddagen fortsatte några skotrar till, tog upp de återstående 30 vedsäckarna till Holsklippen.

Så nu finns fina möjligheter att grilla en korv och värma upp sig, under skoterturen. Lämna stugorna såsom ni finner dem, alltså allt skräp tas omhand av den som skapar skräpet.Arbetsdag Norasektionen 151114

En vecka innan arbetsdagen rekade några gubbar runt våra ledavsnitt.
Broöverfarter var mest prioriterat.

Ett helt bilssläp med tryckat 2”x6” hämtades in från ett nedrivet bullerplank, längs E:4 i Ullånger. Kom väl till pass till broreparationerna.

Lördagen började med solsken, 7 entusiaster som samlades vid macken med en snabb kopp kaffe, innan upplägg för dagen.

Perra åkte upp mot Folkja och tog itu med surhålet på leden, en bit upp mot Holsklippen. Med spade och frenesi lade han ner en slang, så vi slipper vattnet som hittills har legat kvar på leden.

Uffa och Börje såg till att bron vid fotbollsplan fick hålen igensatta, med hjälp av byggskivor. Så nu är den bron tipptopp för många år framåt.

Dick använde sin lilla grävare för riktning och nerslagning av visningsstolpar, röjning av träd med riktning mot Gullön och båthamnen. Daniel och Lars-Ove tog tag i flertalet broar och överfarter, som med gott resultat blev både helt och delvist repade, ända ner till båthamnen.
Stakning återstår nu på den nya sträckningen.

Johan utförde röjning av sly och träd, som skymde anvisningsskyltar och reflexer, vid nerfarterna till vattnet ut mot Gullön.

Dikning, uppgrävning av stenar o stubbar, samt planering gjordes på de nya avsnitten.


Lövviks-gänget hade sin arbetsdag förra veckan, som de hade planerat in och vi kan förutsätta att det är förberett för skoteråkning åt det vädersträcket.

 

Stort tack till de som kunde ställa upp och få så mycket gjort denna dag.
Vi försöker att träffas ytterligare en dag, redan i november, för att komplettera fler avsnitt. För som alla vet, så finns det alltid mer jobb, för att vi ska få bra förutsättningar till att få till våra omtalade ”sals”-golv, som många gäst-skoter-åkare säger om våra leder.Söndag 150215:

Ännu en härlig dag på skotern. Vi var 6 st som var utrustade med spadar, huggyxor, hyvel, muskelmassa och kaffe. Vi fixade leden från Hol till kabelvägen mot Skog. Lade igen några stora grubbor med granris och skyfflade i en massa snö. Bara det får frysa till, så är det nära på salsgolv att åka på. ;) Tog en kaffepaus i Gunnars vindskydd vid Orrsjön. En mycket fin plats på jorden! På vägen hemåt gjordes en avstickare upp till Holsklippen, där några grubbor till fick granris och en massa snö. Vi träffade på Axel Nordlöf, som hade varit upp till Folkjaberget. Där ligger det just nu ett träd över leden, men Axel åker upp i morgon och tar bort det med motorsåg. // Lisse
 
 
Lördag 150214:
 
Dick, Johan, Hampus och Bruno fixade leden från Torrom ut till Fjärdbotten. Där är det nu kört med hyvel, så det är slätt värre. Undrar om det var en väghyvel eller en rakhyvel de använde?? //Lisse

Söndag 150125:

Vilket kanonväder!! 10 grader kallt, inte ett moln på himmelen och en strålande sol. Vi startade skotrarna och drog från gårn i Bresätt. Spårade mot gamla Bölestavägen, som leder upp mot Hamptjärn och skogsvägen ner mot Hårsang. Därifrån fortsatte vi att spåra i halvmeter djup, mjuk snö upp mot Fjärdbottstjärn, vidare ner på isen, längst in i Fjärdbotten. Vi provborrade på några ställen, längre ut på fjärden och den höll 35-40 cm. Ett spår är draget från Bergqvist-viken och rakt över till Rösätter, där vi nästa helg ska sätta käppar. Idag har det också blivit sladdat från Berge till Lidenipan. // Ulf, Lisse, Dick o Arne

Underordnade sidor (1): Ledstatus
Comments